Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 24 juni 2017

Ontwikkelperspectief kasteel Gemert

Het ontwikkelperspectief voor het kasteel in Gemert zoals opgesteld in opdracht van de paters van de Heilige Geest door architectenbureau Wessel de Jonge baart D66 de nodige zorg. Het voorstel van b en w om geen wensen en bedenkingen uit te spreken op het concept ontwikkelperspectief stuit bij D66 op ernstige weerstand. Het ontwikkelperspectief is volgens D66 meer ontworpen om een goede verkoop van het kasteel door de paters mogelijk te maken dan zorg te dragen voor behoud van de cultuur historische waarden en behoud van het monumentale kasteel. Behoud van het monumentale kasteelcomplex en omgeving dient primair te staan. Alle mogelijke wijzigingen en ontwikkelingen van nieuwbouw zijn van secundair belang en dienen ten diensten te staan aan het behoud van het monumentale kasteel en zijn directe omgeving.
D66 raadslid Henk Giebels zal in de raadsvergadering van 13 juli a.s. een amendement van deze strekking indienen.