Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 25 januari 2018

Yusuf Haji een bijzondere kandidaat voor Lokale Realisten & D66

Zoals bekend nemen de Lokale Realisten en D66 met een gecombineerde kieslijst deel aan de verkiezingen voor de gemeenteraad op 21 maart a.s.. Op nummer 12 van deze kieslijst staat een bijzondere kandidaat die wij in een vraaggesprek graag nader aan u voorstellen.

Vertel eens wat over jezelf.
Mijn naam is Yusuf Hassan Haji. Ik ben 36 jaar oud en oorspronkelijk afkomstig uit Mogadishu, Somalië. Ik woon al 6 jaar in Gemert samen met mijn vrouw en vier kinderen. Mijn oudste kind zit op het Commanderij College en twee volgende kinderen gaan naar de Samenstroom school. Het jongste kind is nog te jong om naar school te gaan. Op dit moment werk ik tijdelijk voor Price Waterhouse Coopers Nederland als stagiair. Het wonen en leven bevalt mij en mijn gezin uitstekend in Gemert. Het is een fijne gemeenschap om in te wonen. Ik raak ook al wel een beetje ingeburgerd

Waarom Nederland ?
Ik heb als logistiek officier gewerkt voor de Verenigde Naties (Wereldvoedselprogramma) tot mijn vertrek uit Somalië. Deze functie werd door de tegenstanders van de regering niet positief gewaardeerd. In 2008 vreesde ik voor mijn leven en dat van mijn familie, daarom ben ik naar Nederland gevlucht. Ik heb vervolgens asiel en later een verblijfsvergunning aangevraagd. Binnen twee jaar kreeg ik de verblijfsvergunning en nu bezit ik ook de Nederlandse nationaliteit. Zodra het mogelijk was heb ik gezinshereniging aangevraagd. Dit werd snel toegestaan en hierna kreeg ik in Gemert een huurwoning toegewezen. De keuze voor Nederland heb ik direct gemaakt. Nederland is een veilig, gastvrij, democratisch en vrij land met veel mogelijkheden.

Studie ?
Nadat ik aan alle voorwaarden had voldaan, ben ik toegelaten tot de internationale opleiding Economie aan de Universiteit van Tilburg. Aan deze universiteit heb ik mijn Masters Economie gehaald. In Somalië heb ik nog een ICT opleiding (universitaire opleiding) afgerond.

Waarom D66 ?
Vanaf mijn eerst jaar op de universiteit was ik erg geïnteresseerd in politiek. De visies van D66 spraken mij het meeste van alle politieke partijen aan. Met name de opvattingen van D66 over ( de kwaliteit van) het onderwijs en gelijke kansen voor iedere Nederlander, spraken tot de verbeelding. Om deze reden ben ik lid van D66 geworden.