Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 15 mei 2020

Deirdre Diesveld nieuw raadslid Lokale Realisten & D66

In de raadsvergadering van 16 april jl. is Deirdre Diesveld beëdigd als nieuw gemeenteraadslid namens Lokale Realisten & D66. Zij volgt daarin Henk Giebels (D66) op die terug treedt als raadslid.

Gemeentelijke politiek

Deirdre Diesveld (D66) is al langer actief in de lokale politiek als burgerraadslid. Vanuit de oppositie tracht zij samen met de partij op een constructieve manier bij te dragen aan de vraagstukken die voorliggen, zowel vanuit de landelijke politiek als lokale kwesties. Op basis van de uitgangspunten “eerlijk en gezond” die centraal staan in het programma van Lokale Realisten & D66 streeft zij er naar om transparante besluitvorming te bewaken: afwegingen maken en besluiten nemen met juiste en volledige informatie, zowel op het proces als op de inhoud. Daarnaast is het bij diverse thema’s, juist binnen de gemeente Gemert-Bakel, zaak om daarbij een balans te vinden die een gezonde leefomgeving in al haar facetten behoudt. Een balans tussen diverse belangen en groeperingen die verduurzaming tot stand brengt.  Vanuit het motto “doen we de juiste dingen en doen we die dingen juist”.

Gemert-Bakel

Deirdre  is geboren en getogen in ’s-Hertogenbosch en na een studie Economie in Frankrijk uiteindelijk in de gemeente Gemert-Bakel neergestreken. In de 18 jaar dat zij hier nu woonachtig is, heeft zij de gemeente leren kennen als een plaats waar het heerlijk wonen en recreëren is. Gemert-Bakel heeft een uniek karakter met veel historie en prachtige natuur. Ondernemerschap, een veelvoud aan activiteiten en heel, heel veel binding tussen de inwoners.

Bedrijfsleven en onderwijs

In het dagelijks leven is Deirdre Diesveld werkzaam als Service Delivery Manager in de ICT. Hiervoor heeft ze 14 jaar als docent Economie aan het Commanderij College gewerkt. De combinatie van diverse rollen in het onderwijs en in het bedrijfsleven ervaart zij als krachtig omdat je daarmee vanuit een brede kijk naar thema’s kunt kijken.

Met de benoeming van Deirdre Diesveld is de vierde zetel van Lokale Realisten & D66 opnieuw bezet. De fractie heeft er alle vertrouwen in dat zij deze rol met veel energie en ambitie gaat vervullen en is ingenomen met deze verjonging van de fractie.

Namens de fractie van Lokale Realisten & D 66,

Ad van Veldhoven, voorzitter D66 afdeling Gemert-Bakel