Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 30 augustus 2020

Ton Vogels verder als eenmansfractie

Vanaf 1 september 2020 zal raadslid Ton Vogels geen deel meer uitmaken van de raadsfractie Lokale Realisten & D66. Hij stapt uit deze fractie en zal zijn werkzaamheden als raadslid voortzetten als eenmansfractie. Met dit besluit komt hij in dezelfde setting te verkeren als in de periode 2006-2009. Toen vertegenwoordigde hij de door hem opgerichte partij Realisten 2006 in de gemeenteraad. In 2009 fuseerde deze partij met de toenmalige fractie Lokaal Liberaal. De fusiepartijen gingen verder onder de naam Lokale Realisten.

Vogels geeft aan dat er meerdere redenen ten grondslag liggen aan zijn besluit.Hij benadrukt dat er geen sprake is van onderlinge en/of inhoudelijke meningsverschillen of ruzie. Natuurlijk verschillen fractieleden in detail  wel eens van mening, maar in grote lijn waren we het altijd eens.  Ook de samenwerking met D66 heeft bij zijn besluit geen rol gespeeld; de samenwerking gaat goed en naar volle tevredenheid. Deze samenwerking gaat naar het vertrek van Ton Vogels ook verder door.

Een van de redenen is de wijze van oppositie voeren en dan met name de wijze van presenteren en uitdragen van de standpunten door de fractie. Vogels staat een meer directere wijze voor. Het feit dat er zich binnen de Lokale Realisten nog geen ambitieuze opvolgers hebben aangediend heeft wel een rol gespeeld bij zijn besluitvorming. Wie denkt “ Ton Vogels gaat het nog wel 4 jaar doen” vergist zich. “ Door nu plaats te maken maak ik binnen de fractie van de Lokale Realisten de weg vrij voor anderen” aldus Vogels.

Vogels wil zich de resterende raadsperiode blijven inzetten voor zijn achterban. Hij gaat geen nieuwe partij oprichten. Hij zal bij de verkiezingen voor de gemeenteraad in 2022 niet meer verkiesbaar zijn.

Gemert, 29 augustus 2020