Steun ons en help Nederland vooruit

Deirdre Diesveld

* raadslid
* commissielid
   financiën en bestuur

47 jaar

Gemert

Sinds april 2020 ben ik voor D66 actief als raadslid actief voor de gemeente Gemert-Bakel.

Geboren en getogen in ’s-Hertogenbosch, gestudeerd (economie) in Aix-en-Provence en vanaf 2002 in Gemert neergestreken.  Vanuit het bedrijfsleven heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs en heb ik vele jaren met veel plezier lesgegeven aan het Commanderij College (locatie Macropedius).  Sinds een aantal jaren ben ik weer werkzaam in het bedrijfsleven als manager in de ICT.  Leidinggeven aan professionals, vernieuwen en verbeteren, inspireren me daarin.  En ook mijn ervaring in het onderwijs is een verrijking geweest.  Het werken met jongeren in een fase waarin zij zich ontwikkelen naar jongvolwassenen is geweldig om te mogen doen.  Hen iets meegeven over allerlei economische facetten (in het dagelijkse leven maar ook op macroniveau), stimuleren tot kritisch denken en nieuwsgierig te zijn en blijven is betekenisvol.  Maar ook een helpende hand zijn voor hen, een coach, bij soms lastige keuzes of situaties.  In die tijd ben ik ook lid geworden van D66.  Als partij heeft D66 een nadrukkelijke focus op onderwijs en de basis voor kansengelijkheid die daarin gelegd kan worden. Kán worden. Want daar liggen echt nog kansen!

Naast de focus op onderwijs, is D66 vooruitstrevend als het gaat op medische-ethische onderwerpen en het recht op zelfbeschikking vind ik daarin een heel belangrijk uitgangspunt. D66 heeft daar hele grote resultaten in geboekt en daardoor hebben we in Nederland rechten die in andere landen nog verre van vanzelfsprekend zijn. De laatste jaren wordt er ook hard gestreden voor een duurzame toekomst, waarbij we een balans zoeken die ook voor de generaties na ons fijne perspectieven blijft bieden. Voor ons land (en gemeente) liggen daarbij flinke uitdagingen om met de schaarste ruimte die er is, een goede verdeling te vinden om te wonen, te werken en te recreëren.

Verder ben ik moeder van 2 kinderen (17 en 15 jaar) die nu zelf op het Commanderijcollege zitten en actief zijn met o.a. voetbal en handbal en mantelzorger voor mijn vader die nu ook in Gemert woont.  In mijn vrije tijd vind ik het leuk om wat sportief bezig te zijn (mountainbike, tennis) en houd ik van reizen en muziek (concerten).  Ook geniet ik graag lopend of fietsend van onze mooie gemeente.  Want we hebben hier veel moois. In de kernen, in de bossen en in activiteiten: een ondernemende gemeente met veel verenigingen en mooie initiatieven.  Behoud daarvan, maar ook verbeteren op dié zaken die echt beter kunnen en moeten, maken dat ik nu als raadslid actief ben!

Meer van Deirdre Diesveld